ROMANA|ENGLISH
28.03.2018

Trei ani de parteneriat între Train2Perform și Școala Informală de IT

Trei ani de parteneriat între Train2Perform și Școala Informală de IT

În luna martie 2018 se împlinesc trei ani de când Train2Perform s-a alăturat ca partener în cadrul proiectului Școala Informală de IT, cel mai important proiect de educație alternativă și reconversie profesională din România, creat pentru a-i sprijini pe absolvenții de studii superioare sau medii să profite de oportunitățile de angajare existente în industria IT pe piața muncii din Iași.

Unul dintre pilonii acestui program educațional este învățarea prin practică direct de la specialiștii din domeniu.
Train2Peform a fost printre primii parteneri în acest proiect, oferind încă de la prima serie de cursuri o gamă variată de activități specifice ce țin de sfera Resurselor Umane: sesiuni despre importanța soft skills in profesia IT, discuții despre reconversia profesională și sfaturi pentru prezentarea la interviu.

"Piața de IT din Iași are nevoie de mai multe programe de reconversie profesională spre IT. Ce oferă
Școala Informală de IT în plus este calitate, o evaluare foarte riguroasă și multă aplicabilitate a cunoștințelor dobândite de cursanți. Parteneriatul cu Train2Perform îl vedem ca evoluând firesc cu efort din ambele părți pentru a produce o forță de muncă relevantă pentru industria de IT prin reconversie profesională premium", a declarat Dan Zaharia, Site Manager Școala Informală de IT Iași.

Parteneriatul dintre Train2Perform și Școala Informală de IT Iași, în cifre:

• 8 programe implementate (Front-end Web Development, Intro in IT, Software Testing, Database Administration, PHP Web Development, Java Development, .NET Web Development, Business Analysis)
• 12 serii de cursanți pentru primele dintre programele implementate (Intro in IT, Software Testing)
• 350 de absolvenți
• 25% rată de angajare pe specializarea pe care au urmat-o în cadrul programului absolvit

Planul pe termen lung al proiectului este creșterea ratei de absorbție a celor fără o facultate în domeniu prin păstrarea legăturii cu companiile de IT din Iași și punerea în contact a cursanților cu acestea. Școala Informală de IT oferă îndrumare pentru specificul fiecărei persoane și urmărește integrarea a cât mai multe persoane în IT și nu are în obiectiv doar creșterea numărului de cursanți ai Școlii.

 

Galerie foto